luni, 27 februarie 2012

Cazare Neptun | Despre Neptun

Statiunea Neptun este o localitate in judetul Constanta, la 7 km nord de orasul Mangalia si la 38 km fata de Constanta, intre Padurea Comorova la vest si lacul Neptun la est. Apartine din punct de vedere administrativ de Mangalia.

Plaja la Steaguri – punctul forte al statiunii – este una dintre cele mai amenajate plaje de pe litoral.

Posibilitatile de cazare in Neptun sunt diverse, hotelurile remarcandu-se printr-o arhitectura eleganta, fiind inconjurate de spatii verzi care asigura in timpul verii un aer curat si racoros. Majoritatea hotelurilor sunt de doua si trei stele, unele dintre ele sunt renovate si ofera conditii de cazare si servicii foarte bune (Hotel Majestic, Hotel Doina). Hotelul Doina are si o baza de tratament moderna, care functioneaza tot timpul anului. Din pacate, statiunea detine deocamdata doar cateva hoteluri de patru stele (Hotel Cocor – un hotel foarte frumos si cu dotari de calitate).


In Neptun sunt deschise foarte multe restaurante, terase si fast-food-uri. Restaurantele ofera o bogata varietate de preparate culinare autohtone, specialitati din peste si programe folclorice. Dintre acestea se disting Calul Balan (specialitati culinare autohtone), Crama Neptun si restaurantul Insula (preparate de peste).

Restaurantele oferă o bogată varietate de preparate culinare autohtone, specialități din pește și programe folclorice. Există posibilități diverse de practicare a sporturilor nautice pe mare sau pe lacul Neptun. Printre posibilitatile de agrement se numără un cinema în aer liber, Teatrul de Vară, Bazarul Neptun, debarcaderul, terenurile polivalente de sport, două terenuri de minigolf, un parc de distracții, facilitățile pentru sporturi nautice și un sat de vacanță.

Multiplele unitati de cazare pe litoral oferite turistilor variaza de la hoteluri, pensiuni, vile si apartamente ale particularilor.

Punct de plecare pentru a vizita diferite zone de interes turistic (turul litoralului românesc, excursii în Delta Dunării, excursii la ruinele vechii cetăți Histria, secolul VII i.e.n., podgoriile Murfatlar, monumentul Tropaeum Trajani de la Adamclisi etc.). De asemenea, se organizează excursii pe litoralul bulgăresc al Mării Negre (Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Varna). Parc dendrologic (cedrii, chiparoși, pini, stejari, tei, mesteceni etc.).

Alta statiune remarcabila a litoralului romanesc este si statiunea Eforie, unde se gasesc foarte multe oferte de cazare in Eforie.